Geel neemt regierol in sociale economie op

Sociale economie omvat bedrijven waar werkzoekenden met een stevige bagage (langdurig werkloos, arbeidsgehandicapt, psychische problemen) aan de slag kunnen. Een voorbeeld is De Kringwinkel. De stad Geel erkent de meerwaarde die sociale economie betekent voor bedrijven, particulieren en werkzoekenden. Daarom zal Geel samen met Meerhout en Laakdal de komende jaren inzetten op de regierol sociale economie. Hiermee wil het de sociale economie-initiatieven ondersteunen, versterken en adviseren. Een gedragen actieplan werd hiervoor opgesteld en opgenomen in de beheers- en beleidscyclus. Om maximaal te kunnen genieten van schaaleffecten en om ervaringen uit te kunnen uitwisselen, werd de interlokale vereniging ‘Regierol Zuiderkempen’ opgericht. Daarin zetelen naast Geel ook Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt, Hulshout en Heist-op-den-berg. Dit betekent dat 150 000 inwoners gebruik kunnen maken van de sociale economie. De initiatiefnemers hopen beroep te kunnen doen op 75 000 euro aan subsidies.

meer info: Intergemeentelijk tewerkstellingscoördinator, 0492 90 10 22, Kim.leyten@geel.be

Digidokter in de bib

Heb je vragen rond Word, Excel, Powerpoint, het aanmaken van een e-mailadres en e-mail, het maken van een digitaal fotoalbum of het gebruik van een extern geheugen? Loop je vast in een programma of heb je drempelvrees voor het gebruik van een computer of internet? Breng dan in de bib een bezoek aan de digidokter. Hij geeft als vrijwilliger op maandag van 14.30u tot 19.30u eerstelijnshulp en advies bij computerproblemen. Voor reparaties of complexe problemen raadpleeg je best een andere specialist. Breng gerust je eigen laptop of tabletcomputer mee.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Luysterbos viert Verloren Maandag

Kom op maandag 13 januari om 12u samen met dienstencentrum Luysterbos Verloren Maandag vieren. Op het menu uiteraard een lekkere appelbol of krokant worstenbrood. Voor 7,50 euro krijg je twee stuks en kan je genieten van een koffiebuffet. Beschik je over een vrijetijdspas, dan betaal je 6 euro.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Verkiezing Sportlaureaten 2013

Op vrijdag 17 januari zet de Geelse sportraad haar sportlaureaten van het voorbije jaar in de bloemetjes. In verschillende categorieën wordt een selectie gemaakt van mensen en verenigingen die een uitmuntende sportprestatie leverden. Een jury van deskundigen verkiest via elektronische stemming de sterkste laureaat in de categorieën sportbelofte, G-sporter, sportvrouw, sportman, sportverdienstelijke en sportvereniging. Het geheel is een boeiende show waarbij de genomineerden worden voorgesteld aan het publiek via uitgekiende fotoreportages en met de nodige gekleurde interviews. De show wordt geanimeerd met tal van professionele optredens. Iedereen is van harte welkom in cc de Werft vanaf 20.15u om hun favoriete sporter en/of sportvereniging te ondersteunen en te genieten van een aangename avond. De toegang is gratis.

meer info: sportraad, 014 56 67 00, sportraad@geel.be

Start cursus ‘computerwegwijs’

Op vrijdag 10 januari start om 9.30u in dienstencentrum Luysterbos de cursus ‘computerwegwijs’. In deze lessenreeks maken we je wegwijs in de wereld van de computer. Tijdens de zes lessen leer je de basis van het werken met een computer. Voorkennis is niet nodig. Deelnemen kost 9 euro. Beschik je over een vrijetijdspas dan betaal je 4,50 euro. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande gegevens.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Start cursus ‘Zumba Gold’

Op vrijdag 10 januari start om 9.30u in dienstencentrum Luysterbos de cursus ‘Zumba Gold’. Zumba is beweging, muziek én ambiance. Ook oudere mensen kunnen genieten van Zumba dankzij de ‘Zumba Gold’ lessen. De lessen zijn aangepast maar blijven even exotisch. Met Zumba Gold heeft iedereen de kans om in conditie te blijven door te dansen en te genieten. De combinatie van opzwepende muziek met sensuele dansbewegingen maakt het wereldwijd zeer populair. Voor de reeks van 10 lessen betaal je 25 euro. Beschik je over een vrijetijdspas dan betaal je 12,50 euro. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande gegevens.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be

Bezoekersonderzoek

Geel neemt deel aan een grootschalig bezoekersonderzoek van de Vlaamse bibliotheken, gemeenschapscentra en cultuurcentra georganiseerd door Lokaal Marktonderzoek Vlaanderen. Er wordt onderzoek gedaan naar het (cultureel) profiel van gebruikers, afhakers, niet-bezoekers en bezoekers van een bibliotheek of cultureel centrum. Ook de tevredenheid van gebruikers en het imago en de bekendheid van de verschillende instellingen wordt onderzocht. Je kan deelnemen via www.v2020.be of je kan langsgaan in de bib om je mening te geven.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be